Nederlandse Route42 trekt de grens over

vrachtwagen

Het Nederlandse Route42, ontwikkelaar en leverancier van fleet intelligence systemen, breidt uit naar België. Het wil de referentie worden in Europese fleet intelligence-platformen voor transportbedrijven, zo zegt het in een mededeling.

Route42 biedt een platform aan waarop de meest uiteenlopende sensoren zijn aan te sluiten en waarvan de data geanalyseerd kan worden. De uitkomst daarvan geeft transportbedrijven inzichten in hun vloot en moet de kostenefficiëntie, veiligheid en verduurzaming van zowel truck als trailer ten goede komen.

‘We hebben de afgelopen jaren miljoenen wegkilometers geoptimaliseerd door bedrijven inzicht te geven in zaken als rijgedrag, brandstofgebruik, technische problemen en andere zaken om de bedrijfsresultaten te verbeteren’, zegt Jan Zillinger van Route42. ‘In Nederland werken we samen met diverse vooraanstaande transportbedrijven, waaronder Jan de Rijk, Verhoek en GVT logistics. Onze organisatie is solide en de tijd is rijp om een volgende stap te zetten in onze ontwikkeling.’

Vanuit het Route42-kantoor in Breda werkt Steven Dierckx sinds 1 juli aan het ontwikkelen van de Belgische markt. Dierckx heeft ruime ervaring en een solide netwerk binnen de transportsector in België. Zo heeft hij onder andere DPD geholpen met het operationeel oprichten van de Belgische vestiging, bij UPS gewerkt als operations manager en was hij eindverantwoordelijke voor het opzetten van I-bus, het personentransportsysteem in de haven van Antwerpen.

Steven Dierckx: ‘Belgische transporteurs maken in toenemende mate gebruik van fleet intelligence. Transport van A naar B is de kunst niet meer. We moeten transporteren met inzicht in middelen, oog voor duurzaamheid en veiligheid. Een verregaande integratie van gegevens en duidelijke communicatie naar alle betrokkenen: ondernemer, verlader, klant, chauffeur en medewerker, is een absolute must. Route42 creëert deze mogelijkheden door het accurate en snelle data platform.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-26T13:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.