Baloise verzekert drones voor medisch transport

Drone

Baloise Insurance gaat als eerste verzekeraar in ons land het transport van medicatie, stalen en bloedproducten per drone verzekeren. De verzekeraar sloot zich zopas aan bij het Helicus Aero Initiative (HAI), een platform dat medisch dronetransport wil regelen. Volgend jaar komen er testvluchten.

Het Belgische Helicus Aero Initiative (HAI) wil op korte termijn het medisch transport per drone mogelijk maken. Op die manier wordt tijdverlies door files vermeden. HAI is een platform dat spelers uit de gezondheidssector, luchtverkeersautoriteiten en belangrijke bedrijven op het vlak van onbemande luchtvaart verzamelt. Onder meer Belgocontrol, Unifly, SABCA en NSX stapten al in het project. Sinds deze week is ook Baloise Insurance lid, met de eerste verzekering gebaseerd op een degelijke risicoanalyse voor dronetransport. De partijen mikken om volgend jaar al testvluchten uit te voeren boven Antwerpen.

‘Transport met drones zal de komende jaren steeds belangrijker worden en als pionier in de verzekeringswereld willen we ook hier een van de koplopers zijn’, zegt Pieter Vandenbussche, directeur Techniek Ondernemingen & Marine. ‘Medisch transport heeft een specifieke risicoanalyse en speciale verzekeringsproducten nodig. We willen Helicus helpen om de ontwikkelings-, test- en operationele activiteiten in de meest veilige omstandigheden te kunnen uitvoeren.’

De Europese Commissie schat dat de civiele Europese dronemarkt binnen tien jaar al vijftien miljard euro waard zal zijn. Het Europees Parlement stemde in juni nog voor nieuwe veiligheidsregels en duidelijke en consistente wetten voor het gebruik van drones in het Europese luchtruim. Grote bedrijven zien dan ook de tijd gekomen om in deze nieuwe sector te stappen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-22T10:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.