T-Systems komt met ‘slimme’ pallets

slimme pallet iot

T-Systems, het Fraunhofer Instituut for Material flow and Logistics (IML) en de European Pallet Association (EPAL) introduceren de eerste 500 intelligente pallets. Hiermee zijn bedrijven veel beter in staat bewegingen van hun goederen op water, spoor en asfalt te volgen. Het Internet of Things (IoT) is zo klaar voor massagebruik binnen supply chain management.

De 500 intelligente pallets zijn voorzien van een zogeheten low-cost tracker die zijn eigen positie achterhaalt en transportbewegingen plus temperatuurwisselingen volgt. Naast de locatie detecteert de waterdichte sensor schokken, hellingen, versnellingskrachten en de temperatuur van elke pallet. De opleggers rapporteren zelf hun status van bijvoorbeeld afwijkingen op het vlak van onverwachte schud- of temperatuurfluctuaties. Updates worden automatisch doorgegeven aan een specifiek portal.

‘De low-cost tracker hebben we in samenwerking met EPAL ontwikkeld. Zij hebben alleen al in Europa meer dan 500 miljoen pallets in omloop. Met deze eerste 500 slimme pallets maken we een goede start met de digitalisering van het logistieke proces dat een enorm potentieel vertegenwoordigt’, zegt Ingo Hofacker, verantwoordelijk voor IoT-diensten bij T-Systems.

De tracker is eenvoudig in te bouwen in elke ladingdrager. De gegevensuitwisseling vindt plaats via het NarrowBand IoT netwerk van T-Mobile. De levensduur van de batterij in de sensor is tien jaar, de klant betaalt een eenmalig bedrag van tien euro voor tien jaar. Dankzij de 3GPP-standaardisatie voldoet het systeem aan de zogeheten LTE-normen voor systeembeveiliging. Daarmee wordt ook een belangrijke stap gezet in de wereld van het 5G netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-26T09:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.