Ahold Delhaize onderzoekt robots in de supermarkt

Supermarktketen Ahold Delhaize gaat nieuwe toepassingen onderzoeken voor robots in supermarkten en distributie. Het moederbedrijf van Delhaize en Albert Heijn lanceert, samen met de Technische Universiteit vDelft, RoboValley en YES!Delft, een onderzoeksprogramma rond robotica en gaat ook een testsite openen.

De nieuwe onderzoekscel naar robotica wordt een onderdeel van het AIRlab Delft (AI for Retail). Het programma omhelst oplossingen voor de hele detailhandelketen, van magazijn tot winkel en klant. De testsite wordt waarschijnlijk begin volgend jaar geopend op de Delftse Robovalley.

Wetenschappers van Robovalley zullen bijvoorbeeld nagaan hoe je een robot kunt leren om wisselende taken te verrichten en methoden ontwikkelen om de bewegingen en coördinatie van robots en bezorgwagens te optimaliseren. ‘Door deze nieuwe samenwerking met Ahold Delhaize kunnen wij problemen in ons dagelijks leven bestuderen via fundamentele vraagstukken in de robotica, zoals hoe een robot leert en zich veilig beweegt in een onvoorspelbare omgeving, hoe een robot veilig beweegt in een omgeving met mensen, en hoe je effectieve en efficiënte routes kunt plannen voor ‘last-mile delivery'’, zegt professor Martijn Wisse van het TU Delft Robotics Institute.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-12T10:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.