Overnames stuwen jaarcijfers ICT Group

De Barendrechtse dienstverlener ICT Group realiseerde over 2018 meer omzet en winst dan het jaar ervoor. Een groot deel van de groei dankt het bedrijf aan recente overnames. Ook liggen nieuwe acquisities in het verschiet.

ICT Group boekte over 2018 een nettowinst van 9,4 miljoen euro, een toename van 80 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winstsprong is vrijwel geheel te danken aan een eenmalig boekhoudvoordeel. De omzet steeg 24 procent naar bijna 130 miljoen euro. Dit is voor een groot deel het gevolg van enkele overnames.

Groeistrategie

De dienstverlener volgt een uitgesproken groeistrategie door acquisities. Zo nam het bedrijf in 2018 NedMobiel over, een Nederlands adviesbureau op het gebied van infrastructuren en kunstwerken, zoals bruggen, tunnels, sluizen, autoweg en mobiliteitsoplossingen.

Ook verwierf ICT Group het resterende aandeel in de start-up ICT Mobile, om dit te hernoemen tot OrangeNXT, leverancier van SaaS-oplossingen voor asset management, tracking & tracing en digitale transformatie. Ook kocht het bedrijf zijn partner Movares uit in de joint venture Intraffic om daarmee zijn aanwezigheid in de markt van railinfrastructuur uit te breiden.

De jaarresultaten tonen dat het bedrijf zijn strategische beloftes waarmaakt, aldus algemeen directeur Jos Blejie. ICT Group focust zich op de thema’s Smarter Industries, Smarter Cities en Smarter Health en eerdergenoemde acquisities moeten in dat licht worden gezien.

Bulgarije en roadmap

Ook voor 2019 verwacht de onderneming verdere groei van winst en omzet. Afgelopen januari nam het bedrijf het Zweedse adviesbureau Additude over. ICT Group formuleerde het afgelopen najaar een strategische roadmap tot 2022. Daarin staan organische groei en overnames centraal, evenals uitbreiding van de SaaS-dienstverlening en nearshoringactiviteiten vanuit Bulgarije.

Het hoofdkantoor van ICT Group is gevestigd in Barendrecht. Daarnaast beschikt de groep over vestigingen in Bergen op Zoom, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Groningen en Maastricht-Airport. De organisatie is sinds 2018 bovendien actief in België vanuit een kantoor in Aartselaar bij Antwerpen. Het bedrijf investeerde vierhonderdduizend euro om deze Belgische vestiging op te starten.

In totaal werken ruim 1250 mensen bij ICT Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-01T14:35:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.