Bedrijfswagen versnelt doorbraak elektrische auto’s

Elektrische auto

Bedrijfswagens moeten de doorbraak van elektrische auto’s in België realiseren. De particulier twijfelt nog steeds over de aanschaf zo’n voertuig. Dat blijkt uit de e-Barometer van automobielorganisatie VAB. Hiervoor zijn vierduizend automobilisten ondervraagd.

De automobielorganisatie concludeert in haar onderzoek dat een zogeheten plug-in hybride de ideale opstap naar een volledig elektrische wagen is. Eigenaren van zo’n plug-in voertuig zijn veel sneller geneigd om een elektrische auto te kopen.

24 procent van de automobilisten die over een bedrijfswagen beschikt, en die binnen drie jaar mag vervangen, loopt warm om hierna een plug-in hybride aan te schaffen. Slechts 10 procent van de lease-rijders verwacht dat hun volgende auto een volledig elektrische is. Bij consumenten die een voertuig privé aanschaffen, halveert de kans op een elektrische wagen tot 5 procent.

Laadplaatsen

Verder toont de e-Barometer aan dat de leeftijd en de woonplaats van een potentiële koper van een elektrische wagen weinig invloed heeft. Enkel bij jongeren van 18 tot 25 jaar en senioren ouder dan 75 jaar is de koopintentie zeer klein. VAB vermoedt dat de kostprijs van een elektrische wagen daarbij doorslaggevend is.

Vooral de mogelijkheid om te kunnen laden, geeft de doorslag om een elektrische wagen aan te schaffen. We willen onze privéwagen het liefst thuis opladen en onze bedrijfswagen op de werkplaats. De eventuele aankoop van een elektrische wagen wordt dus heel praktisch bekeken.

‘De stapsgewijze doorbraak van de elektrische wagen zal dus mee afhankelijk zijn van de laadinfrastructuur die de werkgever ter beschikking stelt, niet alleen op de werkplaats maar ook thuis’, concludeert de VAB.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-03T11:01:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.