Descartes neemt last mile-expert ShipTrack over

Partners handen boks

Het van oorsprong Canadese Descartes, dat software maakt voor de supply chain en logistiek, neemt het eveneens Canadese ShipTrack over, leverancier in zogeheten final mile-oplossingen voor de e-commercesector. Descartes betaalt ruimt 21 miljoen euro voor het bedrijf.

ShipTrack biedt cloudgebaseerd mobiel resource management aan, evenals oplossingen voor het tracken van verzendingen. De software automatiseert verzendingen, geeft updates over de verzendstatus en de verwachte aankomsttijd en minimaliseert papieren processen. Het platform van ShipTrack is vooral geschikt voor leveringen aan huis en koerierdiensten.

‘Consumenten winkelen steeds vaker online, waardoor het aantal online aankopen blijft stijgen’, zegt Edward Ryan, baas van Descartes. ‘Wij investeren daarom in e-commerce-oplossingen zodat alle klanten, groot en klein, efficiënt bestellingen kunnen verwerken en leveren. ShipTrack sluit naadloos aan bij deze strategie en vult, in combinatie met onze oplossingen voor routing, mobiele applicaties en telematica, een gat in de markt.’

Shawn Winter, medeoprichter van ShipTrack mag zich voortaan vice president mobility solutions bij Descartes noemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-19T13:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.