Shippeo en Peripass bundelen krachten

vrachtwagen

Het Franse Shippeo, dat (vervoers)bedrijven inzicht geeft in hun logistieke ketting, gaat zijn oplossingen integreren in het yardmanagement-platform van het Belgische Peripass. Yardmanagement is het proces dat inkomende en uitgaande voertuigen en vrachtwagens, personeel, zendingen en pallets beheert.

Met de combinatie Shippeo-Peripass worden alle voordelen van geïntegreerde logistieke processen samengebracht: van realtime-zichtbaarheid tot automatisering en digitalisering van logistieke stromen. De oplossing gaat verder dan traditioneel dock-management en omvat ook weegbruggen, poorten en communicatie om vrachtwagens naar de juiste dock te leiden. 

Het platform kan teams helpen hun dagelijkse laad- en losactiviteiten voor vrachtwagens en trailers op het terrein te beheren. Self-servicekiosken, een digitaal controle-dashboard en procesautomatisering helpen klanten dan weer kostenbesparingen te realiseren rond administratie-, detentie- en liggeldenkosten en het vermijden van wachttijden.

Peripass wordt al gebruikt door Tereos, Bridgestone, XPO Logistics, Kuehne+Nagel, Lidl en Intermarché. Samenwerkingsverbanden met marktspelers zoals Shippeo zorgen voor meer naadloze integraties voor klanten en klantgerichte oplossingen.

‘Klanten gebruikten beide oplossingen al naast elkaar. Zo moesten gebruikers nog steeds zelf het denkwerk doen en gegevens vergelijken in beide systemen’, legt Leander Naessens, ceo van Peripass, uit. ‘Door de integratie met Shippeo zijn we in staat om voor onze klanten een completer beeld te creëren bij het traceren van goederen over de weg, via het spoor of maritiem transport tot en met magazijnen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-25T10:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.