Transporeon neemt SupplyStack over

Handen schudden

Het Belgische SupplyStack, dat software bouwt om logistieke stromen op te volgen, komt in handen van zijn Duitse sectorgenoot Transporeon. Onder meer PMV en Fortino verkopen hun aandelen.

SupplyStack werd in 2013 opgericht en heeft DHL, Zalando en Sony in zijn klantenportefeuille zitten. Met de saas-tools van het bedrijf kunnen bedrijven hun complete logistiek opvolgen en beheren. Het bedrijf besefte dat het, om het product ook internationaal aan te bieden, een verkoopnetwerk moest uitbouwen. Daarvoor werd uitgekeken naar een partner en die is nu gevonden in Transporeon. De Duitsers, ondersteund door kapitaalverstrekker Hg Capital, nemen de Belgische bedrijven helemaal over. Bij Transporeon werken zo’n 1.200 mensen. Het bedrijf verwerkt jaarlijks voor ongeveer twintig miljard euro aan logistieke stromen. 

Hg Capital is in België aandeelhouder bij Team.Blue (ex-Combell) en Silverfin. Bestaande aandeelhouders van SupplyStack waren, naast het management, ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (12,5 procent) en Fortino (ruim dertig procent). 

Naast Transporeon waren bedrijven uit de VS, Scandinavië, Frankrijk en Oost-Europa geïnteresseerd om SupplyStack in te lijven. 

SupplyStack heeft samen met Fortino, PMV en MIF het Nederlands financieel-adviesbureau CFI gevraagd om het verkoopproces te orkestreren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-14T10:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.