Start-up Ticto haalt 3,5 miljoen euro op

Ticto uit Zellik, dat gesteund wordt door enkele grote namen uit de cryptografie, ontwikkelde een beveiligingsoplossing waarmee knoeien quasi onmogelijk is geworden. Om de geplande commercialisatie in 2016 te halen, verder te ontwikkelen en verkooppersoneel aan te trekken haalde Tico recent 3,5 miljoen euro zaaikapitaal op. 24 bedrijven en business angels besloten mee te stappen in het verhaal. Hieronder namen als LRM, de Cronos Groep, Eos Invest en Peter Hinssen.

In de 'badge' van Ticto zit een chip die nauwelijks te manipuleren en kopiëren valt in tegenstelling tot andere oplossingen. Aan deze oplossing is ook een e-paper schermpje verbonden, dezelfde als in de e-reader Kindle van Amazon gebruikt werd.

De Visual Crowd Authentication zorgt er bovendien voor dat geautoriseerde pasjes op hetzelfde moment dezelfde afbeelding tonen, afgewisseld met de foto van de drager. Daarbovenop is er ook een gekleurd LED-lichtje dat aangeeft of de persoon in kwestie zich in een ruimte begeeft waar deze is toegestaan. Controleren wordt zo heel eenvoudig.

Het systeem kan met een druk op de knop ook een unieke code genereren die bruikbaar is voor toegang tot computers of softwaretoepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-21T09:13:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.