Fintech Village opent deuren voor start-ups

Dit artikel delen:

ING zijn Europese start-up-hub Fintech Village verwelkomt de eerste zeven fintech-start-ups. Deze zijn geselecteerd op basis van verschillende criteria. Ze krijgen een coach en een lead sponser van de partners.

ING heeft in totaal zeven start-ups over de hele wereld geselecteerd. Elke starter krijgt een lead sponser van de partners toegewezen, evenals toegang tot coaches en experts om hun ontwikkeling te versnellen. Er zijn in totaal drie Belgische start-ups gekozen: Addocted/POM uit Groot-Bijgaarden (personal assistant op mobiele apparaten), Anglr uit Diepenbeek (verhoogt productiviteit van kenniswerkers) en Cashforce uit Antwerpen (intelligent kasstroombeheer- en prognoseplatform). Daarnaast trekken drie start-ups uit Israël (HopOn, IsItYou en PayKey) en één uit Groot-Brittannië (Delio) in.

De start-ups worden gehuisvest in Fintech Village. Deze start-up-hub van ING wil veelbelovende fintech-start-ups uit de wereld aantrekken. Het is gevestigd in Eggsplore nabij Brussel (Diegem), een Europese fintech-hub waar financiële instellingen, fintech-groeibedrijven, investeerders en andere fintech-spelers zijn gegroepeerd. De partners achter ING Fintech Village zijn Deloitte, Swift Innotribe, IBM, Belcube, Smartfin Capital, Eggsplore, SmartVentures en Startups.be. Aan het hoofd komt Philippe Bergez, voormalig algemeen directeur van het contact center (ICC) van ING België.

Geselecteerde start-ups

  • Addocted /POM (België). POM werkt als een personal assistant op mobiele apparaten en maakt het mogelijk al je documenten digitaal te ontvangen, scannen, betalen en te archiveren, waar en wanneer men maar wil.
  • Anglr (België) helpt ondernemingen om de productiviteit van hun kenniswerkers te verhogen door middel van het verwerken, opzoeken en analyseren van geautomatiseerde teksten. Hun door een handelsmerk beschermde technologie helpt onderneming om te gaan met de overvloed aan digitale informatie door middel van een real time en intelligente verwerking van grote hoeveelheden niet-gestructureerde gegevens.
  • Cashforce (België) is een intelligent kasstroombeheer- en prognoseplatform voor grote kapitaalintensieve bedrijven. Hun technologie helpt financiële departementen tijd en geld te besparen via het aanbieden van inzichten inzake cashvisibiliteit & proactieve cashbesparing.
  • Delio (Verenigd Koninkrijk) helpt financiële instellingen om private beleggingen voor hun zeer vermogende klanten democratischer te maken. Met de technologie kunnen ze hun voorstel aanpassen en beantwoorden aan de vermogenscreëerders van vandaag en hun aanbod te differentiëren in een steeds doelgerichtere beleggingsbeheermarkt.
  • HopOn (Israel) is een mobiel ticketing-platform voor massatransportnetwerken die innovatieve draadloze ticketing gebruiken voor betalingen.
  • IsItYou (Israel) levert gezichtsherkenningstechnologie voor identificatie van gebruikers. “Uw gezicht wordt uw wachtwoord en het enige dat u moet doen is een selfie nemen.”
  • PayKey (Israel) is het eerste betaalkeyboard ter wereld. De technologie van Paykey brengt banken bij hun klanten, namelijk naar alle sociale netwerken. Zo kunnen klanten de veiligheid genieten van de banken binnen hun favoriete applicaties, waardoor dagelijks bankieren eenvoudiger en efficiënter dan ooit verloopt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-10T10:24:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.