Corda Incubator breidt uit

Dit artikel delen:
Start-ups

Corda Incubator, een incubator voor startende technologiebedrijven in Hasselt, heeft binnen een jaar alle plaatsen volzet. Ook de extra vleugel, die maandag werd geopend, is op enkele plaatsen na ook al helemaal benut. In totaal zijn er zo’n honderd bedrijven gevestigd bij de start-up incubator.

De ambitieuze plannen van directeur Patrick Kestens om twaalfhonderd vierkante meter op de Corda Campus op korte termijn te vullen met starters, werden aanvankelijk door velen sceptisch onthaald. Investeringsmaatschappij LRM en de stad Hasselt gaven toch groen licht voor de investering.

De 159 werkplekken of ‘seats’ waren binnen een jaar volzet. Deze zijn verspreid over 72 ondernemingen. Doordat sommige starters zich hebben ontpopt tot volwaardige bedrijven, was er nood aan extra ruimte. LRM en en Hasselt hebben daarom de Incubator uitgebreid met 650 vierkante meter.

Bij de inhuldiging van deze extra vleugel kondigde burgemeester Hilde Claes aan dat ook deze ruimte al bijna helemaal volzet is. Hij bevestigde dat het concept van Corda Incubator werkt voor starters. ‘Vanuit andere steden in België en zelfs in het buitenland komt men kijken hoe wij dit hier aanpakken. We mogen dus terecht fier zijn.’

Corda Incubator

Corda Incubator biedt werkplekken aan startende ondernemers in de technologie- en services sector. De incubator biedt naast kantoorruimte ook coaching, begeleiding en netwerkuitbreiding. Het maakt deel uit van Corda Campus, een ict-campus in het hart van de driehoek Eindhoven-Aken-Leuven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-10T09:16:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.