Universiteit Antwerpen opent start-up incubator

Dit artikel delen:
werkplek

Universiteit Antwerpen (UA), de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (POM) en de provincie Antwerpen introduceren Incabator Darwin, een start-up incubator voor start-ups in de it-sector. De incubator biedt werkruimtes, vergaderruimtes, flexplekken en laboruimte. Het werd geopend door de Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters, Universiteit Antwerpen-rector Alain Verschoren en en Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en Innovatie.

Start-ups gebaseerd op kennis en wetenschap hebben het vaak moeilijk om hun ideeën winstgevend te maken. Er ontbreekt vaak immers een tastbaar product om te tonen. Universiteit Antwerpen, POM en de provincie Antwerpen proberen die ‘kennisintensieve’ start-ups nu een hart onder de riem te steken. Zij starten met Incabator Darwin. Deze is gevestigd in het Wetenschapspark in Niel.

Startende ondernemers, pre-starters en spin-offs in de it-sector of in life & environmental sciences kunnen hier voortaan terecht voor werkruimtes, vergaderruimtes, flexplekken en laboruimte. Daarnaast kunnen ze beroep doen op specialisten in fiscaliteit, subsidies, wetgeving en hr. Op die manier hebben de ondernemers de handen vrij om zich te focussen op hun onderzoek. Ook onderzoeksteams van de Universiteit Antwerpen zullen de nodige ondersteuning bieden. Heel wat starters zijn dan ook spin-offs van deze universiteit.

Verder doorgroeien is ook mogelijk. Naast Darwin is er ook nog Archimedes waar deze bedrijven in de tweede fase terecht kunnen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T08:52:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.