Zorg-scale-up Qompium eindigt in Europese top

Dit artikel delen:
troffee

De Hasseltse scale-up Qompium behaalt de tweede plek in de categorie Digital Wellbeing op de EIT Digital Challenge. Deze verkiezing heeft als doel Europese scale-ups een duwtje in de rug te geven voor internationale groei. Blitlab Technology uit Oostenrijk heeft de eerste prijs behaald. De derde plek ging naar Amiko uit het Verenigd Koninkrijk.

In totaal waren negen zorg-scale-ups genomineerd voor de prijs. Qompium, gevestigd op de Corda Campus in Hasselt, ging er met de tweede plek vandoor. Het bedrijf heeft FibriCheck ontwikkeld. Die smartphone-app kan hart- ritmestoornissen detecteren. Hiervoor moeten patiënten hun vinger zestig seconden op de camera van de smartphone houden.

Blitlab kwam als winnaar uit de bus. Zij wisten de jury te overtuigen met ‘s werelds eerste braille tablet. Deze werkt met kleine bubbeltjes in plaats van een digitaal scherm. De derde plek ging naar Amiko uit het Verenigd Koninkrijk. Dat bedrijf levert zorgoplossingen voor patiënten met chronische aandoeningen aan de luchtwegen. Dat doet het door sensortechnologie en monitoring te controleren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-25T10:22:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.