Mechelse start-up plaatst chip in hand werknemers

Dit artikel delen:
processors

‘The future is now’. Onder dat motto innoveert het Mechelse Digital Media Agency NewFusion op een wel heel opvallende manier. Deze start-up ontwikkelde namelijk een eigen manier van toegangscontrole aan de hand van ‘biohacking’. Werknemers krijgen een elektronische chip ingeplant om zo het kantoor binnen en buiten te kunnen.

Elke maand mag een werknemer een eigen creatief concept ontwikkelen en uitvoeren bij de Mechelse onderneming. Een van die ideeën was het zogenaamde biohacking; simpel gezegd, de symbiose van het menselijk lichaam en technologie. Zo kun je een elektronische rfid -chip laten inplanten in je hand als elektronisch visitekaartje, om je smartphone te bedienen of als toegangspasje. Medewerkers die dat wilden, konden kiezen voor zo’n handimplantaat of een gewone ring met een chip die functioneert als toegangscontrole. 

Statement

Op deze manier wil de start-up een statement maken. ‘Als je claimt technologisch vernieuwend te zijn, waarom zou je dan niet beginnen bij jezelf?’, aldus ceo Vincent Nys. ‘Net zoals bij elke technologische evolutie zal er ook ten opzichte van biohacking heel wat scepticisme en ethisch bezwaar zijn. Maar wie geen eieren durft breken, zal nooit een omelet kunnen maken’, besluit hij. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-09T11:58:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.