Start-up CoScale trekt naar Amerika

Dit artikel delen:
Amerikaanse vlag

De Gentse start-up CoScale, gespecialiseerd in het monitoren van Docker-toepassingen, heeft een partnership afgesloten met Boxboat. Boxboat zal de software van CoScale in de Verenigde Staten gaan aanbieden.

Boxboat is een Docker consulting partner uit Bethesda die bedrijven en overheidsinstanties adviseert die met Docker aan de slag willen. Dankzij de virtualisatiemogelijkheden van Docker kunnen complete computeromgevingen in een container geplaatst worden die op eender welke server of cloud kan worden uitgerold.

Met de software van CoScale kunnen applicaties die via Docker in een container draaien gemonitord worden. 'En dat zonder de overhead die bij traditionele monitoring tools voorkomt', zegt cto Frederick Ryckbosch. 'Die tools hebben het bovendien ook moeilijk om met de dynamische infrastructuur om te gaan die microservices ondersteunen.'

Met de samenwerking tussen CoScale en Boxboat wordt die laatste verantwoordelijk voor de verkoop en implementatie van de CoScale-software in het oosten van de Verenigde Staten Er zal voornamelijk gefocust worden op de financiële sector, healthcare en overheidsdiensten, zo melden de bedrijven in een persbericht. Het bedrijf startte deze zomer ook een samenwerking met X2i om de Franse markt te betreden. 

'Meer en meer bedrijven gebruiken Docker in hun productieomgeving', zegt BoxBoat-ceo Tim Hohman. 'Om hun microdiensten uit te rollen en hun containerinfrastructuur de juiste performantie-garanties te geven, hebben gespecialiseerde tools en diensten nodig.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-13T15:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.