Creatieve crowdfunder Creatis komt naar België

Dit artikel delen:

Het van oorsprong Franse crowdfundingplatform Creatis gaat een Belgische poot oprichten. Het platform mikt op start-ups uit de culturele en creatieve sector.

Creatis gaat in België in zee met de bank ING en het eveneens Franse KissKissBankBank om de eerste incubator op te richten voor bedrijven uit de culturele en creatieve sector. Dat gaat van media, audiovisuele kunsten en animatie over muziek, architectuur, webcultuur, reclame en mode tot beeldende kunst en fotografie.

Er wordt voorrang gegeven aan startups die een ‘innovatieve digitale activiteit’ ontwikkelen en werken aan projecten die op de Europese en internationale markten kunnen evolueren. Hun oprichters moeten over de grenzen van sectoren en werkwijzen heen denken, zo klinkt het. In totaal tien startups krijgen een jaar lang een begeleiding op maat.

De incubator zal onderdak vinden in het ING Art Center, op het Brusselse Koningsplein, waar ING sinds dertig jaar tentoonstellingen organiseert. De uitverkoren startups komen er terecht in een ecosysteem dat verder gaat dan een gedeelde werkplek. Zoals bij de meeste incubators, krijgen de ondernemers begeleiding op maat en toegang tot een netwerk van deskundigen die hen kunnen helpen.

De selectie van start-ups begint vanaf vandaag, geïnteresseerde ondernemers kunnen zich kandidaat stellen via de Creatis-website. Vanaf 1 februari volgend jaar gaat de incubator dan van start.

Uit Creatis Frankrijk zijn onder meer WingIt voortgekomen, een app die reizigers tips geeft over evenementen in bepaalde steden, het communicatiebureau Opinion Valley en het livestreamplatform Eyedo. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-15T08:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.