Imec.istart zoekt telecom-start-ups

Dit artikel delen:
start-up

Imec.istart, de incubator van Imec, start met een nieuwe ‘incubation track’. Die zal zich speciaal richten op start-ups in de telecom-, media- en entertainment-sectoren.

Aan het nieuwe programma van Imec werken ook Barco, Mediahuis (uitgever van onder meer De Standaard en Gazet van Antwerpen), Medialaan (VTM) en Telenet mee als investeerders. MediaNet Vlaanderen en VRT Sandbox (het innovatielab van de VRT) vormen ondersteunende partners.

‘Er is al een breed aanbod aan incubators om lokaal ondernemerschap in België te ondersteunen’, zegt program manager Sven De Cleyn. ‘Wij moeten onszelf voortdurend heruitvinden om zeker te zijn dat we toegevoegde waarde bieden aan elke start-up in ons programma. Deze speciale ‘business tracks’ zorgen dat onze entrepreneurs de beste coaching en omkadering krijgen die er is. Ze komen in direct contact met experts die geïnteresseerd zijn in hun idee en die dat idee kunnen begeleiden naar een succesvol bedrijf.’

De starters die voor het nieuwe programma geselecteerd worden, krijgen vijftigduizend euro steun, gespecialiseerde coaching en toegang tot de netwerken van de coaches. Bedrijven die zich willen inschrijven, kunnen dat doen tot 1 februari. Zij moeten hun idee pitchen aan zowel de algemene jury van Imec.istart als een gespecialiseerde jury.

Die media-programma is al het derde gespecialiseerde programma dat Imec.istart opstart. Eerder waren er al ‘incubation tracks’ voor ‘Blue Health’ en ‘Logistics & Mobility’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-16T10:18:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.