KBC Start It Fund doet eerste investering

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Het KBC Start It Fund pompt een half miljoen euro in het Antwerpse iDalko. Dat is meteen de eerste investering van het aan de bank gelieerde fonds.

Het Start It Fund is voor KBC een aanvulling op de incubator Start It@KBC. Het is ook daar dat iDalko zijn nieuwe product Exalate ontwikkelde. iDalko bestaat al sinds 2011 en is gespecialiseerd in diensten voor Atlassian JIRA. Met de geldinjectie wil het bedrijf Exalate, dat informatie en klantencontacten in issue trackers synchroniseert, verder uitbouwen, meldt Datanews. 

Vierhonderd start-ups

KBC Start It Fund werd in januari 2016 gelanceerd en richt zich specifiek op de bedrijven die bij Start It@KBC onderdak vonden. De geïnvesteerde bedragen schommelen tussen de 50.000 en anderhalf miljoen euro. 'Een normaal investeringstraject is al snel zes à negen maanden', zegt Koen Schrever, ceo van Start It Fund. 'Dit heeft iets langer geduurd omdat er ondertussen al zowat vierhonderd start-ups in StartIt@KBC zitten en heel groot deel daarvan was natuurlijk geïnteresseerd in financiering. We werden een beetje overrompeld door de aanvragen.'

Dat iDalko uiteindelijk met de primeur ging lopen, ligt volgens Schrever aan drie zaken. 'Ten eerste zitten ze in een nichemarkt, er komt nu wel wat concurrentie aan, maar het is toch een vrij uniek product. Ten tweede zien we dat het bedrijf tractie begint te krijgen. Het is ook een heel schaalbare tool, eens een bedrijf het begint te gebruiken, gaan ze dat ook aan hun leveranciers aanraden en krijg je een soort viraal effect. En ten derde zit de technologie er achter goed: Exalate is heel open en flexibel en kan verschillende platformen verbinden.'

Volgens Schrever zit een volgende investering ondertussen in de pijplijn, enkel het papierwerk daarrond moet nog ondertekend worden. Het is ook de bedoeling 'verschillende investeringen' per jaar te doen, aldus de ceo. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-16T14:36:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.