Startups.be bekroont magazineplatform en dronesoftware

Dit artikel delen:
Winnaar

Het magazineplatform Small Teaser en UniFly, dat software maakt om drones en vliegtuigen veilig te laten samen vliegen, zijn door Startups.be verkozen tot respectievelijk Startup en Scale-up van het Jaar. Birdee werd meest ‘disruptieve startup’ en Citizenlab ontving de titel Student Startup van het Jaar.

Het was voor de tweede keer dat Startups.be de prijzen uitreikte. Een vakjury - met daarin Omar Mohout (Sirris), Béatrice De Mahieu (Virtuology Academy), Simon Alexandre (The Faktory), Wim De Preter (De Tijd) en Frank Maene (Volta Ventures) - had een shortlist samengesteld waaruit de Belgische startup-scene gedurende drie weken kon stemmen. Zo’n 2.300 mensen deden dat.

Startup van het Jaar werd Small Teaser uit Hasselt, een bedrijf opgericht in 2015 dat bloggers helpt met het snel vinden van een juist lezerspubliek, zodat ze inkomsten kunnen genereren. Scale-up werd het Antwerpse UniFly dat gespecialiseerd is in drone-vlootmanagement. Haar software laat drone-piloten weten waar het veilig is om te vliegen en waar ze uit het vaarwater van vliegtuigen blijven.

De prijs voor meest ‘disruptieve startup’ ging naar Birdee uit Luik, het fintech-bedrijf dat software maakt die beleggers adviseert over de beste beleggingsstrategie. Citizenlab ten slotte werd beste ‘studenten-startup’. Haar platform laat burgers meebeslissen over de toekomst van de stad waarin ze wonen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-10T10:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.