Managed hosting door True

Belgische startup wint grote prijs op VR-festival

 

Virtual reality

De Hasseltse vr-startup Mimesys heeft de Grand Prix du Jury gewonnen op het Franse Lava Virtual, de grootste beurs ter wereld over virtual en augmented reality. Dat meldt LimburgStartup.be.

Mimesys is een startup die vorig jaar werd opgericht en die met virtual reality holografische conferencing-toepassingen maakt. Teams die honderden of duizenden kilometers van elkaar gescheiden zijn, kunnen zo toch met elkaar samenwerken, documenten delen, 3d-modellen bestuderen of aan whiteboards brainstormen. De toepassing (Mimesys Connect gedoopt) was voor de juryleden van het festival de meest innoverende van alle getoonde nieuwigheden. Op de negentiende editie van Laval Virtual (in het stadje Laval) tekenden dit jaar zo’n tweehonderd ondernemingen present. 

Mimesys maakt enkel de software die dit soort zaken mogelijk maakt. De hard- en software moet de eindgebruiker zelf voorzien en kan bestaan uit de off the shelf-camera’s en vr-helmen die nu al te koop zijn, zoals de Oculus Rift, HTC Vive of Microsoft Hololens.

Ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM was alvast danig gecharmeerd door Mimesys en investeerde eind vorig jaar, samen met serial entrepreneurs Koen Desmedt en Frank Bekkers, zo’n miljoen euro in het bedrijf. Mimesys heeft naast Hasselt ook al een kantoor in Parijs en wil uitgroeien tot een wereldspeler op vlak van holografische communicatie. Een van de oprichters van het bedrijf is Davy Loots, die in een vorig leven cto was bij MVNO Mobile Vikings. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5987236). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.