Belgische startups halen recordbedrag op

Dit artikel delen:
fintech

In 2016 hebben Belgische startups voor zo’n 320 miljoen euro aan kapitaalsverhogingen doorgevoerd - een nieuw record. 2017 lijkt dezelfde weg op te gaan.

De cijfers komen uit een antwoord op een vraag die parlementslid Nele Lijnen (Open VLD) stelde aan haar partijgenoot Alexander De Croo, minister van Digitale Ontwikkeling, en zijn gebaseerd op gegevens die de minister kreeg van Sirris, het collectief centrum voor de Belgische technologie.

De 320 miljoen van 2016 ligt 22 procent hoger dan het bedrag dat in 2015 werd verzameld (269 miljoen euro). Ter vergelijking: in 2010 was het ‘amper’ 59 miljoen euro. Er werden in 2016 ook 66 nieuwe technologische startups gecreëerd in België; dat is er dus meer dan één per week.

Tax shelter

Volgens De Croo ziet het er naar uit dat ook 2017 een goed jaar zal worden. Sinds het begin van dit jaar staat de teller al op 77 miljoen euro. De minister wijst erop dat dat bedrag waarschijnlijk sterk zal stijgen door de nieuwe wet op de tax shelter bij crowdfunding.
Die wet is sinds 1 februari in werking getreden. Particulieren die investeringen doen bij crowdfundingplatformen, kunnen daarbij, binnen bepaalde grenzen, dertig tot 45 procent van hun investering recupereren met een belastingvermindering. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-28T14:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.