Startups beloond voor sterke pitches

BookWidgets en Ava & Trix grote winnaars

Dit artikel delen:
presentatie

BookWidgets is de winnaar van de Start it @kbc Award die de accelerator uitreikte tijdens de Demo Day. Oprichter Bart Buckinx kreeg de prijs voor de vooruitgang die hij de voorbije weken maakte bij het pitchen van zijn bedrijf voor een publiek. De publieksprijs voor beste pitch ging naar Ava & Trix.

Driehonderd kritische ondernemers overtuigen met je business-idee en dat op drie minuten tijd. Die uitdaging gingen veertien startups aan op de eerste Demo Day van Start it @ kbc in 2017.
Verschillende coaches, onder wie investeerder Frank Maene, hielpen de startups zich voor te bereiden. Bart Buckinx van BookWidgets ontving de prijs voor de inzet waarmee hij zijn pitch perfectioneerde én bracht op de Demo Day. Aan de award is vijfduizend euro verbonden.

Met BookWidgets maken leerkrachten interactieve lessen die geschikt zijn voor tablets. Daarnaast kunnen ze automatisch toetsen verbeteren en interactieve, digitale oefeningen aanbieden aan hun leerlingen. 

De publieksprijs voor de beste pitch van de avond werd uitgereikt door Kbc Brussels en ging naar Jill Vanparys van Ava & Trix. Ook deze startup ontvangt een bedrag van vijfduizend euro. Ava & Trix is een digitaal lessenpakket waarmee kinderen op een innovatieve manier aan de slag gaan met wetenschap en techniek.

Met de organisatie van publieke pitches, bedrijfspresentaties in ware Silicon Valley-stijl, moedigt Start it @kbc startups aan om zichzelf op de best mogelijke manier voor te stellen aan mogelijke klanten en investeerders.
‘Een eerste contact is cruciaal als ondernemer, dus is het belangrijk dat je je verhaal overbrengt’, zegt Lode Uytterschaut van Start it @ kbc. ‘Een goede pitch dwingt je om je verhaal scherp te stellen en op korte tijd tot de essentie te komen.’

Op de Demo Day introduceerden Start it @kbc en partner Telenet Kickstart ook de Virtual Reality Pitching Box. Daarmee oefenen startups hun bedrijfspitch op hun eigen tempo en voor een ‘levensecht’ virtueel publiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-31T12:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.