Telenet en Proximus investeren in startups

Dit artikel delen:
Kapitaal

Telenet neemt een participatie in de Antwerpse startup Spencer. Hun software brengt informatie uit verschillende bedrijfsapplicaties samen in een overzichtelijke app. Concurrent Proximus lijft dan weer het cybersecuritybedrijf Davinsi uit Antwerpen in.

Spencer noemt zichzelf de ‘Google Now voor bedrijven’ en is een app die verschillende bedrijfstoepassingen, applicaties en sites onder één dak brengt, als een soort persoonlijke asisstent. In de plaats van in te loggen in verschillende systemen, kan je dus via één app je out of office-mail instellen, een vergaderzaal boeken of het menu van het bedrijfsrestaurant checken.

Spencer is een spinoff van het Antwerpse digitaal agentschap November Five en werd mee ontwikkeld door Base, nog voor de overname door Telenet. Het is zo dat de Spencer op het pad van Telenet kwam en dat de participatie tot stand kwam. Voorlopig focust Spencer op bedrijven met meer dan tweeduizend werknemers. Onder meer Telenet, Proximus en baggeraar Deme zijn al klant.

‘We zijn een bedrijf met 3200 medewerkers en zien zelf ook de nood in aan zo’n tool’, zegt Dieter Nieuwdorp, vice-president strategy & corporate development bij Telenet. Of de investering een nieuwe strategie van het telecombedrijf is? ‘We hadden snel door dat Spencer een goede opportuniteit is. Deze investering past in een langetermijnstrategie van Telenet om de duurzame groei van start-ups en beloftevolle digitale ondernemingen te ondersteunen via het Telenet Kickstart programma. Op termijn kunnen we Spencer mogelijk ook aan onze eigen klanten aanbieden.’

Security analytics

Concurrent Proximus heeft dan weer het jonge cybersecuritybedrijf Davinsi overgenomen. Het is gespecialiseerd in security analytics en vulnerabiliy management, met inbegrip van preventie en detectie van cyberaanvallen, maar ook voorspelling van en reactie op inbreuken. Door de komst van de regelgeving betreffende cyber security (de Algemene Verordening Gegevensbescherming) zullen detectie en voorspelling van inbreuken - de belangrijkste expertisedomeinen van Davinsi Labs - nog aan belang winnen, zo hoopt Proximus.

‘Davinsi Labs zal ons bedrijf enorm veel toegevoegde waarde bieden en samen zullen we het meest complete cyber security-aanbod op de Belgische markt hebben’, zegt Proximus-ceo Dominique Leroy. ‘Dankzij Davinsi Labs zullen we onze capaciteit om incidenten te detecteren en te voorspellen nog kunnen verbeteren. Zo zullen we onze klanten volledige ‘Security Operations as a Service’ kunnen aanbieden.’

Vorig jaar haalde Davinsi een omzet van 3,4 miljoen euro. Het bedrijf blijft een aparte entiteit onder de Proximus-paraplu, met zijn eigen merk en hoofdzetel. Het huidige management blijft ook aan boord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-05T07:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.