Unifly trekt naar de VS

Dit artikel delen:
Drone

Het Antwerpse Unifly, een startup die software maakt om drones en regulieren vliegtuigen veilig te laten samen vliegen, heeft een (voorlopig) kantoor geopend in New York.

Het aantal toepassingen voor en het succes van drones neemt snel toe, ook in de VS.

‘Amerika is een snelgroeiende markt die grote interesse heeft voor Unifly’, zegt ceo Marc Kegelaers. ‘Meer specifiek zijn we partner van de NUAIR  in New York, een alliantie van meer dan honderd bedrijven die samenwerken bij de ontwikkeling van UAS (Unmanned Aircraft System)-testranges langs de Oostkust. Dit gebeurt allemaal in nauwe samenwerking met Thales.’

Unifly wordt bij zijn Amerikaanse expansieplannen ondersteund door BelCham, de Belgisch-Amerikaanse Kamer van Koophandel. Het bedrijf zet zijn eerste stappen in de VS nu ook met Belcham-personeel, maar is eigen mensen en een permanente vestiging aan het zoeken.

Volgens Kegelaers zijn er al enkele opportuniteiten voor zijn bedrijf in de VS, waarvan hij hoopt dat ze de komende maanden concreet worden. Waar het bedrijf de eerste operationele vestiging zal openen, hangt af van de belastingvoordelen die het kan binnenhalen bij de verschillende staten.

Unifly bouwt een Unmanned Traffic Management-systeem, waarmee drones veilig en legaal kunnen bewegen tussen gewone vliegtuigen. Het platform geeft toegang aan zowel drone-operatoren, lokale autoriteiten als luchtvaartautoriteiten en fabrikanten. De software van Unifly wordt al ingezet door de Deense en Duitse luchtvaartautoriteiten.

Eind vorig jaar haalde Unifly nog vijf miljoen euro startkapitaal op bij het Japanse Terra Drone en de investeringsmaatschappijen Qbic en PMV. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-15T09:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.