Ex-Netlog-oprichters stappen in spraaktechnologie

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Lorenz Bogaert en Toon Coppens, het duo dat enkele jaren geleden het sociale netwerk Netlog oprichtte, investeren in de Britse startup Trint, schrijft De Tijd. Hun software zet gesproken taal automatisch om in tekst.

Het Londense bedrijf Trint bestaat minder dan een jaar en werd opgericht door een voormalige Amerikaanse journalist, Jeff Kofman. Hij kreeg het idee voor de software omdat hij in zijn carrière duizenden uren aan interviews moest uittikken. Kofman ziet niet alleen in de journalistiek een interessante markt, maar denkt ook marketing, farma, onderwijs en justitie.

Ook investeerders zagen wel brood in het idee en pompten recent 2,8 miljoen dollar in de startup. Het gros van het geld komt van het Hongkongse durfkapitaalfonds Horizon Ventures, maar ook Lorenz Bogaert en Toon Coppens, die eind jaren negentig Netlog oprichtten en daarna de datingsite Twoo (die in 2012 verkocht werd), horen bij de investeerders.

Netlog was een van de eerste succesvolle sociale netwerken in Europa, maar werd na een tijdje uit de markt geduwd door Facebook. Het geld dat het duo aan Netlog en Twoo overhielden, investeren ze nu in jonge bedrijven, onder meer Realo.be (een vastgoedsite), Scanadu (een medisch apparaat) en de nieuwssite Newsmonkey.be.

Het is voor Trint ook niet de eerste kapitaalsronde. Eerder kreeg het bedrijf geld toegestopt van Cisco, de BBC en Google. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-09T10:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.