Voedingsstart-up Apicbase haalt zeven ton op

Dit artikel delen:
Investering

De Belgische foodtech-startup Apicbase heeft zevenhonderdduizend euro opgehaald. Het bedrijf, onder meer opgericht door sterrenchef Julien Burlat, ontwikkelt cloudsoftware waarmee professionele keukens hun processen beheren en optimaliseren, van ingrediënt tot afgewerkt menu.

De kapitaalronde van Apicbase werd geleid door Business Angel Network Vlaanderen. De startup zal het opgehaalde geld gebruiken om het team verder uit te bouwen, de software en bijbehorende hardware verder te ontwikkelen en om het product en merk in de markt te zetten.

Apicbase maakt deel uit van de incubator Start it @KBC. De technologie van de startup linkt gegevens over gerechten aan foto's en geeft het bereidingsproces visueel weer. Daardoor kan de voedingsindustrie voortaan de kennis van zijn chefs vastleggen, de kwaliteit in de keuken verhogen en sneller nieuwe medewerkers opleiden. De tool slaat ook alle kennis over ingrediënten, gerechten en menu’s op, wat leidt tot efficiënter beheer van allergenen, bestellijsten en kostprijsberekening. Bovendien zijn alle gegevens inzetbaar als productcatalogus voor commerciële teams.

Apicbase ontwikkelde ook de Apic Studio, een compacte fotostudio, speciaal ontworpen voor het fotograferen van voeding. Chefs leggen zo met één druk op de knop hun culinaire creatie in hoge resolutie vast.

‘Dankzij onze fotostudio maken bedrijven visuele, stapsgewijze handleidingen voor het keukenteam waardoor de kwaliteit van de maaltijden in alle vestigingen hetzelfde blijft’, zegt ceo Carl Jacobs. ‘De grootste troef van onze sof- en hardware is dat ze ontwikkeld zijn met gebruiksgemak in het achterhoofd, waardoor ze geliefd zijn bij de chefs en foodmanagers die er dagelijks mee werken.’

Apicbase werd opgericht in april 2014, bouwend op een idee van sterrenchef en medeoprichter Julien Burlat. Hij zocht naar een manier om zonder enige kennis van fotografie en zonder verlies van tijd in de keuken, professionele foto's te maken van creaties en zo een visueel archief aan te leggen.

Het bedrijf telt ruim tweehonderd klanten in meer dan vijftien landen, waaronder enkele grote spelers in de voedingsindustrie: Sodexo, Unilever Food Solutions, LSG Sky Chefs, Puratos en Cuisine Solutions. Ook enkele toprestaurants maken er gebruik van. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-29T16:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.