Managed hosting door True

Datacamp haalt vier miljoen dollar op

 

online leren

De Leuvense startup Datacamp, gespecialiseerd in het aanbieden van online-trainingen over data-analyse, haalt vier miljoen dollar op bij het Amerikaanse fonds Arthur Ventures. Dat bericht De Tijd.

Datacamp werd eind 2013 opgericht door Jonathan Cornelissen, Martijn Theuwissen en Dieter De Mesmaeker. Het bedrijf biedt een leerplatform aan met interactieve online-lessen aan over data-analyse. Dat gebeurt volgens het freemium-model: het eerste uur van de modules zijn gratis, daarna moet er betaald worden. Zowat dertigduizend studenten doen dat ondertussen ook, zij zorgen voor een jaaromzet van acht miljoen euro.

Om de groei te versnellen, tankt Datacamp nu vier miljoen dollar bij van het Amerikaanse fonds Arthur Ventures uit Minneapolis; dat richt zich vooral op technologiebedrijven buiten Silicon Valley en investeerde eerder al in de Linux Academy.

De groei voor Datacamp moet vooral uit het bedrijfsleven komen, nu zijn al zeventig procent van de studenten werknemers van bedrijven. Een op vijf is student, een op tien professor. Onder meer Wells Fargo, Deloitte en Airbnb hebben hun personeel al op een datacursus gestuurd bij Datacamp.

Samen met de kapitaalsinjectie plant Datacamp ook zijn personeelsbestand flink uit te breiden. Tegen het eind van het jaar mogen de 38 werknemers een twintigtal nieuwe collega’s verwelkomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6062497). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.