EIT Digital zoekt beste scale-ups

Dit artikel delen:
Award

EIT Digital lanceert de vierde editie van de EIT Digital Challenge. De beste digitale technologiebedrijven in vijf categorieën maken kans op een jaar lang internationale groei-ondersteuning en 50.000 euro. Inschrijven kan tot 8 oktober.

De inschrijving voor de EIT Digital Challenge 2017 is gestart. Europese digitale scale-ups die willen meedingen in deze wedstrijd, moeten ingeschreven staan in een van de lidstaten van de Europese Unie, ten minste 300.000 euro aan omzet hebben genoteerd in 2016 of twee miljoen euro totaal aan kapitaalinvesteringen hebben opgehaald en tien jaar of jonger zijn. 

Per categorie (Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing, Digital Infrastructure en Digital Finance) worden vijf finalisten uitgenodigd om hun bedrijf te pitchen voor een internationale jury. Dat gebeurt tijdens vijf finales in vijf verschillende Europese steden, tussen eind november en midden december. De winnaar per categorie gaat naar huis met een geldprijs van 50.000 euro, plus groeiondersteuning van de EIT Digital Accelerator.

De jury kijkt uit naar inschrijvingen van digital tech-bedrijven die een internationale groei voorstaan. ‘Deep tech digital-bedrijven hebben hoogwaardige gespecialiseerde ondersteuning nodig om klanten te vinden en kapitaal op te halen’, zegt Willem Jonker, ceo van EIT Digital. ‘Vanwege ons pan-Europese ecosysteem en onze ervaring heeft EIT Digital een unieke positie in het internationaal kunnen opschalen van digitale technologiebedrijven.’

De EIT Digital Accelerator heeft veertig ervaren business developers en financiële experts aan boord in dertien steden in Europa, plus een hub in Silicon Valley. Sinds 2012 heeft de accelerator meer dan 250 startups begeleid om nieuwe markten te betreden en alles samen ruim tachtig miljoen euro aan investeringen opgehaald. Alumni bedrijven van de EIT Digital Accelerator hebben meer dan 250 miljoen euro aan kapitaalinvesteringen verkregen.

EIT Digital is een Europese innovatie- en educatie-organisatie die deel uitmaakt van het European Institute of Innovation and Technology. Het hoofdkwartier staat in Boedapest, Hongarije.

Inschrijven kan via www.eitdigital.eu/challenge.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-01T14:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.