Managed hosting door True

The Birdhouse krijgt miljoeneninvestering van Belfius

Dit artikel delen:

Start-up en scale-up accelerator The Birdhouse gaat een samenwerking aan met bankverzekeraar Belfius. Vanaf 2018 zal Belfius jaarlijks fors investeren in het startersprogramma van The Birdhouse, zo’n tien miljoen euro.

Die steun bestaat uit voordelige leningen aan de meest beloftevolle start-ups én investeringskapitaal voor die start-ups die als beste uit de klas komen. The Birdhouse en Belfius tekenen zo voor een van de grootste investeringen van de jongste jaren in de Vlaamse start-up scène.

Belfius voorziet tien miljoen euro om te investeren. Daarnaast maakt de bank ook budget vrij om de dagelijkse werking van de accelerator voor de komende drie jaar te ondersteunen en neemt het een minderheidsparticipatie in het bedrijf achter de accelerator.

De deelnemende start-ups kunnen het acceleratorprogramma en alle bijkomende diensten volgen zonder een vergoeding te betalen of aandelen af te geven. Enkele start-ups krijgen nu daarbovenop de mogelijkheid een lening van vijftifduizend euro aan gunstige voorwaarden en zonder persoonlijke borgstellingen aan te vragen. Bovendien wil Belfius de meestbelovende start-ups  verder helpen groeien via een investering bij eventuele latere kapitaalrondes.

Het verschil tussen het nieuwe financieel model van The Birdhouse en dat van andere buitenlandse acceleratoren is dat The Birdhouse veel meer start-up-vriendelijk is. Bij andere programma’s is de afspraak dikwijls dat een start-up van bij de start van het programma aandelen afstaat in ruil voor een vast bedrag, ongeacht de grootte of de waarde van het bedrijf. The Birdhouse en Belfius vragen geen aandelen in ruil voor het programma, alleen het recht om mee te mogen investeren in een eventuele latere kapitaalronde. Door de start-ups de mogelijkheid tot kapitaal aan te bieden, hopen The Birdhouse en Belfius mee de motor te zijn die hen naar een volgend niveau tilt.

The Birdhouse startte met het eerste programma voor start-ups in de zomer van 2016 en begeleidde tot nu toe 37 projecten, gekozen uit alles samen meer dan 1250 inschrijvingen, waarvan 90 procent Belgische start-ups.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.