Co.Station en Sambrinvest trekken naar Charleroi

Dit artikel delen:
Start-up

Tech incubator Co.Station en Sambrinvest, een investeringsfonds van de Waalse overheid, hebben een akkoord gesloten om samen een startup-hub te bouwen in Charleroi. Na Brussel en Gent is dit de derde hub die Co.Station opent in ons land.

Met de nieuwe tech village willen de twee initiatiefnemers een ambitieuzer ondernemersklimaat ontwikkelen in Wallonië en innoverende tech-startups ontvangen die op zoek zijn naar huisvesting en/of coaching.

Co.Station heeft al verschillende van dergelijke communities van startups en scaleups uitgebouwd. Het bedrijf verzorgt ook het beheer van de villages voor startups en heeft ervaring in de organisatie van innovatieprogramma’s. ‘Na het succes van Brussel en Gent was het dan ook vanzelfsprekend dat er ook werd uitgekeken naar andere steden’, zo klinkt het in een persbericht. De keuze viel op Charleroi, ‘een dynamische stad in volle ontwikkeling’, zegt Co.Station.

‘Dit project is het resultaat van een strategische stap die twee jaar geleden werd gezet met als doel tech-startups aan te trekken om zich in onze regio te vestigen en hen te ondersteunen in hun groei’, zegt Anne Prignon, ceo van Sambrinvest. ‘Via Digital Attraxion, de startup accelerator die actief is in de provincie Henegouwen en met Co.Station als partner voor hun tech-locatie in Charleroi beschikken we over alle mogelijke middelen om ons digitaal ecosysteem te ontwikkelen.’

Co.Station is eigendom van een consortium van verschillende bedrijven: BNP Paribas Fortis, SD Worx, Proximus en USG.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-17T11:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.