Vlaanderen steunt startups die naar New York trekken

Dit artikel delen:
start-up

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA) stopt 250.000 euro in een proefproject om Vlaamse startups te begeleiden in de Verenigde Staten. De steun verloopt via het Leuvense innovatiecentrum Imec, dat de zogenaamde 'Flanders New York Accelerator' (FNYA) mee zal begeleiden. Dat schrijft De Tijd.

Zes Vlaamse startups krijgen tussen januari en april intensieve coaching en begeleiding in New York bij hun eerste stapjes op de Amerikaanse markt. De startups Ontoforce, Lynxcare, Twikit, Yields.io en Hashting krijgen elk vijftigduizend euro, Arco financiert zijn deelname zelf. Dat geld is geen subsidie, maar een renteloze lening die de bedrijven moeten terugbetalen.

FNYA komt er omdat Vlaamse startups na hun doorbraak in België direct de overstap naar de VS zouden moeten maken. Nu proberen ze vaak eerst de Europese markt te veroveren, terwijl de kansen in de VS veel groter zijn. Maar door het verschil in cultuur, de grote markt en een gebrek aan kennis van de Amerikaanse techsector is het voor bedrijven bijzonder complex om alleen de overstap te wagen. FNYA moet daarbij een gids spelen. Ook Flanders Investment & Trade is bij het project betrokken.

De leiding komt in handen van de Vlaamse Catalina Daniëls (ex-McKinsey) die al jaren in New York woont en daar actief is in de wereld van technologie-investeerders en startups. Het project krijgt in centrum New York kantoor bij de 'Entrepreneurs Roundtable Accelerator'(ERA). Dat is een investeringsfonds dat sinds zijn lancering al 140 startups begeleidde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-21T10:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.