Ava kiest voor betaalsysteem Payconiq

Dit artikel delen:
Kassa

Papierwarenketen Ava gaat klanten de mogelijkheid geven om te betalen met Payconiq. Voor Payconiq is het de eerste grote keten die het als klant kan binnenhalen. Tot nog toe werd de app vooral gebruikt door kleinhandelaars.

Ava is een keten met 49 winkels over heel België. Betalingen met Payconiq gebeuren door het scannen van een QR-code.

Volgens Joeri Lieten, ceo van Payconiq, zijn er ook gesprekken zijn met andere winkelketens. Op die manier profileert de app zich steeds nadrukkelijker als alternatief voor de gevestigde waarde Bancontact. Ook die zet de laatste tijd sterk in op smartphonebetalingen. Daarnaast zijn ook Google, met Android Pay, en het Zweedse SEQR al een tijdje actief op de Belgische mobiele betaalmarkt. Apple Pay, het betaalsysteem van Apple is nog niet gelanceerd in ons land.

Payconiq was aanvankelijk een project van de Nederlandse bank ING, maar intussen zijn ook Belfius en KBC aandeelhouder geworden. In België aanvaarden meer dan 39.000 handelaren betalingen met de app. Binnenkort gaat Payconiq van start in Nederland en in Luxemburg ging het bedrijf in zee met de lokale speler Digicash, die wordt omgedoopt tot Payconiq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-15T14:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.