Here gaat samenwerking aan met Unifly

Dit artikel delen:
drone

De Duitse telematicaspecialist Here gaat samenwerken met de Antwerpse startup Unifly. In een eerste fase wordt een luchtruimkaart voor drones gecreëerd die zowel landelijke als stedelijke gebieden afdekt en no-fly-zones markeert, zoals luchthavens, woonwijken en gevoelige overheidsinstallaties.

In de tweede fase wordt het systeem verder uitgebreid naar de ondersteuning van het beheer van de drone-verkeersstroom en het vermijden van botsingen, net zoals luchtverkeersleiders dat vandaag doen voor de luchtvaartindustrie. Op langere termijn is het de bedoeling om te onderzoeken hoe transport en logistiek van drones naadloos kunnen worden geïntegreerd in het bredere transportsysteem.

Het Unifly utm-platform (unmanned trafic management) verbindt de juiste lokale en luchtvaartautoriteiten met dronepiloten om drones veilig in het luchtruim te integreren. Here ontwikkelt intussen de ‘Reality Index’, een realtime digitale weergave van de fysieke wereld. Unifly zal de kaart- en locatiegegevens van de Here Reality Index integreren in haar applicaties om een ​​meer en meer robuust beeld van het luchtruim te bieden.

Om drones veilig en voorspelbaar te laten werken, is toegang tot rijke en nauwkeurige gegevensbronnen van groot belang. Deze gegevensbronnen moeten ook voortdurend worden bijgewerkt om het nut te garanderen. In de toekomst kunnen daar ook drones zelf voor ingezet worden. Via geavanceerde sensoren kunnen drones veranderingen detecteren en gegevens sturen naar de cloud om kaartupdates te ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-05T15:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.