Microsoft investeert 398 miljoen in startups

Dit artikel delen:
start-up

Microsoft introduceert een nieuw programma voor startups onder de naam Microsoft for Startups. Hiermee krijgen startups toegang tot voordelen op het gebied van sales, technologie en community. Het techbedrijf investeert in de komende twee jaar vijfhonderd miljoen dollar (omgerekend zo’n 398 miljoen euro) in dit initiatief.

Microsoft zegt dat startups diverse voordelen ondervinden door een deelname aan het programma. Allereerst ondersteunt het bedrijf de marketing- en salesteams om nieuwe salesdeals te sluiten. Dat gebeurt in samenwerking met de salesorganisatie en het partnerecosysteem van Microsoft. Hiermee kunnen de startups nieuwe klanten, sectoren en markten bereiken.

Ten tweede krijgen de startups toegang tot technologie, developmenttools en bijbehordende technische ondersteuning om sneller te innoveren. Zeworden ook ondersteund bij het ophalen van groeikapitaal via Microsoft ScaleUp en worden in contact gebracht met Microsoft Ventures. Dat is een Microsoft-team van durfkapitaalverstrekkers.

Tot slot krijgen startups toegang tot Microsoft Reactors. Dat zijn fysieke omgevingen waar ondernemers, ontwikkellaars, investeerders en de zakelijke community kunnen samenkomen om te overleggen, leren en delen.

Gezocht: startups voor Computable Awards

In zowel Nederland als België zijn we op zoek naar de beste tech-startups in de desbetreffende markten. Nederlandse startups kunnen zich in ieder geval tot en met 8 maart 2018 aandragen via de Nederlandse aanmeldmodule.

Computable verkiest dit jaar ook voor het eerst de Belgium Tech Startup of the Year. Dit gebeurt op 15 maart in het Computable Café op de Infosecurity.be en Data & Cloud Expo beurs in Brussels Expo. De competitie start met een aanmeldingsmodule, waar startups voorgedragen kunnen worden. Op 28 februari sluiten we de aanmeldingen af. Lees dit artikel meer informatie over de wedstrijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-16T09:03:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.