Nanopixel maakt vr-ervaring over epilepsieaanval

Dit artikel delen:
Nanopixel VR-ervaring epilepsieaanval

Het Roeselaarse Nanopixel, specialist in 3D-visuals en virtual reality heeft een vr-installatie gemaakt waarmee volkomen waarheidsgetrouw een epilepsieaanval ervaren kan worden. De installatie staat in het Leuvense Health House.

In België hebben naar schatting zestigduizend mensen epilepsie. Maar uitleggen hoe zo'n epileptische  aanaanval nu tot stand komt en écht voelt was tot nu toe geen gemakkelijke taak. Binnenkort staat in het Health House in Leuven een opstelling waarmee men het zelf kan ervaren. Nanopixel heeft de toepassing ontwikkeld in samenwerking met KU Leuven-professor Wim Van Paeschen, specialist in epilepsie en epilepsiechirurgie.

Aan het concept werd ook voor het eerst 3D ‘immersive sound’ toegevoegd. Daarvoor werd beroep gedaan op Piet Goddaer, bekend als Ozark Henry. Via stethoscopen en tientallen sensoren op het lichaam werden in 3D ook effectieve lichaamsgeluiden opgenomen. De toeschouwer bevindt zich tijdens de vr-ervaring als het ware middenin het menselijk lichaam, zowel visueel als auditief.

‘In de medische sector zijn we niet aan ons proefstuk toe en ook dit was opnieuw een bijzondere uitdaging’, zegt Kevin Taelman, coo van Nanopixel. ‘Vanaf het bedenken tot en met het uitvoeren zijn we tot het uiterste gegaan met ons team. Het resultaat is een vr-ervaring die tot de wereldtop mag worden gerekend en een absolute primeur binnen de medische wereld. Meer dan ooit merken wij een stijgende interesse in vr en andere immersieve technologieën om een verhaal te laten beleven door een bezoeker of klant.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-19T11:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.