Start it @KBC ondersteunt zorgstartups via Pfizer

Dit artikel delen:

Startupincubator Start it @KBC gaat samenwerken met het de Belgische tak van Pfizer. Dat farmaceutische bedrijf ontdekt, ontwikkelt, produceert en verdeelt geneesmiddelen en vaccins. Via de samenwerking willen de partijen startups op het gebied van medische technologie (medical technology, medtech) ondersteunen om zo de ontwikkelingen in dit vakgebied in ons land te stimuleren.

Start it @KBC zegt ruim vijftig startups die actief zijn in de zorgsector aan zich te hebben gebonden. Het werkt op het gebied van zorg al samen met Voka Health, Imec en enkele grote hospitalen. Via het partnerschap met Pfizer biedt het zijn zorgstartups kennis en expertise over de sector. Daarnaast krijgen de deelnemers toegang tot een internationaal netwerk van zorgexperts van Pfizer, wie zich als mentor of coach voor de startups opstellen. Het doel van het partnerschap is om innovaties op het vlak van medtech in België een boost te geven.

De Amerikaanse geneesmiddelenproducent Pfizer is ruim vijftig jaar actief in België. In ons land stelt het 2600 mensen te werk, verspreid over vier gespecialiseerde sites in Puurs, Elsene, Zaventem en Anderlecht.

Naast het ontwikkelen en produceren van geneesmiddelen en vaccins, zoekt het constant naar ict-oplossingen die het leven van patiënten verbeteren, waarbij de patiënt zelf zijn ziekte of aandoening beheert, in nauw overleg met een professionele zorgverlener (het zogeheten patient empowerment). Het farmaceutische bedrijf hoopt dankzij het partnership toegang te krijgen tot creativiteit en kennis van de startups.

Start it @KBC en Pfizer maakten het partnership bekend tijdens het driedaags start-upfestival Start it @KBSEA, een organisatie van Start it @KBC en de stad Oostende. De startup-incubator roept zorgstartups op om zich aan te melden voor zijn incubatieprogramma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-21T11:01:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.