Projective lanceert investeringfonds The Alliance

Dit artikel delen:

Het van oorsprong Belgische financiële diensten- en consultancybedrijf Projective lanceert een eigen investeringsfonds: The Alliance. Het fonds, dat vijf miljoen euro omvat, gaat strategische participaties nemen in fintech-bedrijven uit het ecosysteem van onder meer B-Hive, The Glue en Projective zelf. De eerste investering is al gebeurd.

Met de investering in het Belgische Exellys, naar eigen zeggen een ‘tech talent integrator’, is het startschot voor The Alliance gegeven. Exellys plaatst jong it-talent in bedrijven en begeleidt ze met een persoonlijk trainingsprogramma. Door intensieve opleiding via training en coaching van management en soft skills zijn deze jongeren meteen inzetbaar en groeien ze veel sneller dan andere starters.

‘Dit is geen klassiek durfkapitaalfonds’, zegt Stefan Dierckx, medeoprichter van The Alliance. ‘De bedrijven in het ecosysteem versterken elkaar. Ons brede corporate netwerk zal Exellys helpen groeien en de young tech potentials van Exellys zullen op hun beurt het ecosysteem verrijken.’

Uniek aan The Alliance (dat met vijf miljoen euro van start gaat) is dat alle werknemers in het Projective-ecosysteem eraan kunnen deelnemen. Voor de oprichters is dit een hefboom om hun medewerkers te behouden en hun engagement voor het ecosysteem te versterken.

Projective

Sinds de oprichting van Projective in 2006 groeide het bedrijf naar eigen zeggen uit tot een pan-Europese speler in financiële dienstverlening met kantoren in Brussel, Amsterdam, Londen, Frankfurt en Parijs. Projective Nederland is de snelste groeier binnen deze groep met een verdubbeling van het aantal werknemers tot veertig voltijdsequivalenten in de periode 2017-2018 en een omzet van 6,5 miljoen euro per jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-19T14:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.