Hasseltse start-up wint prijs met anti-pest-app

Dit artikel delen:
pestgedrag alleen radeloos verloren help

De ‘Entrepreneurial ICT & Digital Graduate of the Year’-prijs die het ict-rekruteringsbedrijf Amon jaarlijks uitreikt, gaat dit jaar naar Amigrow, een jonge Hasseltse start-up. Hun app helpt jongeren en kinderen wanneer ze gepest worden.

Amigrow is een chat-app waarbij een virtuele buddy pestgedrag en misbruik kan identificeren via kunstmatige intelligentie. De bedoeling is dat de gebruiker er zijn gevoelens en emoties op een veilige manier kan luchten. Als de app detecteert dat er problemen zijn, kan er doorverwezen worden naar experts. Op dit moment wordt een prototype klaargestoomd.

De vier oprichters van Amigrow mogen door het winnen van de award naar Silicon Valley trekken. Daar krijgen ze netwerkopportuniteiten aangeboden en de kans om hun app voor te stellen aan doorwinterde professionals. Het team hoopt in Californië vooral contacten te kunnen leggen met bedrijven die chatbots ontwikkelen. ‘De markt van Nederlandstalige chatbots is heel erg klein’, verduidelijkt medeoprichtster Nadia Burke. ‘We zijn dus nog op zoek naar heel wat know-how en die gaan we daar zeker vinden. Er is heel wat kennis, ook rond het gebruik van artificiële intelligentie in chatbots, en die kennis kunnen we zeker gaan gebruiken om Amigrow uit te bouwen.’

Het idee voor Amigrow ontstond tijdens de Innovation Station-wedstrijd van Pitch Please. De vier Amigrow-leden kenden elkaar toen nog niet, maar dokterden op een dag het concept voor hun app in mekaar. In april scoorden ze ook al op de ondernemerswedstrijd Start Academy van Vlajo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-25T11:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.