KBC krijgt Europese accelerator-award

Dit artikel delen:
start-up

KBC valt voor het tweede jaar op rij in de prijzen bij de Europe’s Corporate Startup Stars, de prijzen die door de Europese Commissie worden uitgereikt aan bedrijven die zich inzetten voor startups. KBC ontvangt de Start-up Accelerator Award voor zijn engagement in Start it @KBC, met meer dan 650 start-ups de grootste accelerator van België.

Start it @KBC ontstond in 2014 in de schoot van de bank KBC. Dankzij de strategische samenwerking met Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, Mobile Vikings, Telenet en enkele lokale academische partners groeide het initiatief uit tot het grootste start-up-ecosysteem van België. De accelerator begeleidde onder leiding van oprichter Lode Uytterschaut al meer dan 650 startups in Vlaanderen en Brussel en is ook internationaal actief. Startups volgen bij Start it @KBC gedurende drie maanden een acceleratieprogramma en kunnen anderhalf jaar gebruikmaken van mentorship, expertise en co-working spaces.

KBC wordt met de titel Corporate Startup Star door de Commissie ook gelauwerd voor de intense samenwerking met startups. In 2018 bracht KBC vier eigen corporate start-up-teams onder in het Corporate Incubation Program van Start it @KBC, om daar – net zoals de andere start-ups – hun businessmodel uit te testen en, indien succesvol, te accelereren.

‘Ik ben erg blij met deze erkenning die een mooie bevestiging vormt van de pioniersrol die wij in de Belgische start-up-wereld vervullen, samen met onze partners’, zet Erik Luts, cio van KBC. ‘Dat soort samenwerking is cruciaal voor het start-up-ecosysteem en kent vandaag navolging met tal van startersinitiatieven. Maar er blijft werk aan de winkel: zo willen we vrouwelijk ondernemerschap nog meer boosten en blijven we inzetten op ondernemerschap via het Corporate Incubation Program van Start it @KBC.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-27T14:40:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.