Investeerders richten fonds startups verzekeringen op

Odysseus Alternative Ventures en Apicil in insurtech

Dit artikel delen:

Odysseus Alternative Ventures, de private equity en venture capital-tak van Reech Corporations Group, gaat een partnership aan met Apicil Group, de vierde grootste Franse dienstverlener op het gebied van sociaal welzijn. Met het partnership wordt een 'insurtech'-fonds gelanceerd: Insurtech Capital.

Het startkapitaal van het fonds is tien miljoen euro. Het gaat investeren in een aantal Franse en andere Europese startups die nieuwe technologieën, businessmodellen en dienstverlening aan de verzekeringsmarkt leveren. Het fonds richt zich hoofdzakelijk op investeringen in vroege startups (seed en serie a). Kandidaat-bedrijven worden gezocht via Odysseus Alternative Ventures' (OAV) eigen semi-geautomatiseerde platform. OAV heeft een paar duizend bedrijven in de eigen databank.

‘Wij geloven in onze investeringsbenadering’, zegt Minh Q. Tran, ceo van OAV. ‘Het is een manier voor investeerders om rendementen te behalen uit de toekomstige disruptors in de financiële en technologische sector. Wij verwelkomen Apicil graag als strategische partner in dit fonds, dat een ‘VC-as-a-service’-concept is voor het verzekeringswezen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-12T13:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.