Start it @KBC brengt govtech-startups naar Londen

Dit artikel delen:

Start it @KBC helpt zijn aangesloten government technology (govtech)-startups om hun eerste internationale stappen in het Verenigd Koninkrijk te maken. Zij krijgen toegang tot de werkplekken van The Rain Gods uit Londen. Daarvoor zijn de partijen een grensoverschrijdende samenwerking aangegaan.

The Rain Gods is het bedrijf achter de Londense startup incubator Rain Cloud. Die biedt onderdak aan zestien organisaties in de govtech en publieke sector. Ook Start it @KBC heeft meerdere govtech-startups aan zich gebonden.

Govtech-startups die zich hebben aangesloten bij één van de twee partijen, kunnen via de nieuwe samenwerking gebruik maken van de bureauruimtes en vergaderzalen van Start it @KBC in Brussel en The Rain Gods in Londen. Dit moet de startups helpen om hun eerste internationale stap te maken, hen nieuwe sales opleveren en zorgen voor jobs en groei in Brussel en Londen.

Govtech

Govtech is een relatief nieuw vakgebied waarbij ondernemers oplossingen creëren voor de problemen van lokale, regionale en nationale overheden om te komen tot efficiëntere beslissingsprocessen, verbeterde openbare diensten en sterkere banden tussen de burgers en hun vertegenwoordigers.

Start it @KBC heeft al meerdere govtech-startups aan zich verbonden, waaronder Citizen Lab, Tree Company, Xpand, Apolitical, en Digiconsul.

Deelnemers aan The Rain Gods zijn onder meer Spend Network (een databedrijf gespecialiseerd in overheidsinkopen) en Simple Politics (een politiek mediabedrijf), alsook denktanken en consultancybedrijven die staan voor innovaties in de publieke sector zoals TSIP, het New Local Government Network en Demos.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-20T09:25:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.