59 nieuwe startups bij Start it @ KBC

Steeds meer startups focussen op energie-oplossingen.

Dit artikel delen:
juryleden zeventiende editie

Van links naar rechts: Lode Utterschaut (stichter en ceo Start it @KBC), Dirk Deroost (ceo Cronos Groep), Pascal Cools (General Manager Flanders DC), John Baekelmans (Managing Director iMec), Johan Thijs (ceo KBC en Manager van het Jaar 2019) en John Porter (ceo Telenet)

De laatste pitchwave van Start it @KBC heeft 59 startups opgeleverd voor de accelerator. De bedrijfjes werden na een strenge voorronde geselecteerd door een jury met onder meer Johan Thijs (ceo KBC), John Porter (ceo Telenet) en Dirk Deroost (ceo Cronos). Opvallend: software om de productiviteit te verbeteren blijft de sterkste sector, maar steeds meer startups focussen op energie-oplossingen.

Het was al de zeventiende keer in vijf jaar dat Start it @ KBC een nieuwe pitchronde organiseerde. Bijna 200 bedrijven schreven zich in, 105 mochte hun pitch komen doen. 59 werden uiteindelijk geselecteerd. De 59 bedrijfjes doorlopen binnen Start it @KBC een acceleratieprogramma van drie maanden. Na een positieve beoordeling kunnen ze vervolgens nog een jaar lang rekenen op het advies van ervaren mentoren en experts, deelnemen aan diverse workshops en genieten van meer dan een miljoen euro aan voordelen bij tech-partners wereldwijd. Daarnaast krijgen alle startups een werkplek in een van de zes co-working spaces van Start it @KBC in Vlaanderen en Brussel.

Het ecologisch en sociaal activisme dat dezer dagen in de straten te horen is, resulteert ook in innovatief ondernemerschap, merkt Lode Uytterschaut, stichter van Start it @KBC, op: ‘We zien het aantal startups dat inzet op energie-oplossingen en duurzaamheid iedere keer toenemen. De gele hesjes, de vele klimaatbetogingen, het gebrek aan langetermijnvisie van veel beleidsmakers,... Het inspireert mensen om te gaan ondernemen, om zelf het heft in handen te nemen en die omslag qua levensstijl en economische modellen mogelijk te maken. Heel interessant om te merken hoe signalen uit de maatschappij zich weerspiegelen in onze start-ups. Wij zijn alvast blij dat we de innovators van morgen aan boord hebben.’

Nog een positieve trend: dertig procent van de geselecteerde teams heeft één of meerdere vrouwen aan boord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-29T10:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.