Funding agency The Harbour opent eerste kantoren

Dit artikel delen:
The Harbour funding agency

Aelbrecht Van Damme en Matthias Browaeys

Het ‘funding agency’ The Harbour heeft zijn eerste kantoren in Gent en Antwerpen geopend. Het bedrijfje wil startups en scale-ups helpen in hun zoektocht naar financiering. Het agentschap wordt mede mogelijk gemaakt door startup investeerder Jonas Dhaenens, de ceo van Combell.

The Harbour staat groeiende ondernemingen bij in hun zoektocht naar financiering. Het geeft strategisch advies rond het business- en financieel plan van zijn klanten en gaat vervolgens mee op zoek naar financiering bij verschillende kanalen zoals banken, overheden of privé-investeerders. Ondertussen zitten er al zo'n honderd gescreende investeerders in het netwerk.

The Harbour komt voor uit het crowdlendingplatform WinWinner en werd opgericht door Aelbrecht Van Damme en Matthias Browaeys. ‘Met WinWinner zijn we altijd bezig geweest met het ophalen van financiering voor bedrijven, maar we zagen dat meer en meer ondernemingen investeerders aan boord halen die naast hun financiële investering geen meerwaarde betekenen’, Van Damme. ‘Aan de andere kant zijn er heel wat ex-ondernemers, -managers en professionele investeringspartijen die op zoek zijn naar goede en juiste deals. Tegenwoordig ligt de nadruk te veel op financiële zaken zoals de waardering, terwijl het meest essentiële aan financiering de match tussen ondernemers en investeerders is.’

The Harbour begeleidde onlangs de kapitaalsronde van hr-tech startup Human Reef. Uiteindelijk nam GeneHRations een participatie in het Gentse softwarebedrijf. ‘Het doel is om geografisch nog uit te breiden door de groeiende vraag van investeerders. We starten in Gent en Antwerpen maar we plannen ook een kantoor in West-Vlaanderen’, aldus Browaeys.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-23T12:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.