Esoptra haalt 2,4 miljoen euro kapitaal op

Dit artikel delen:

De Antwerpse startup Esoptra, gespecialiseerd in databeheer en -verwerking, krijgt een investering van 2,4 euro. Het geld komt van de oprichters en bestaande en nieuwe private investeerders. Eerder haalde Esoptra al een kleine twee miljoen euro op bij Belgische ondernemers en business angels en het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

De fondsen worden ingezet in de verkoop- en marketingorganisatie en het klaarstomen voor internationale expansie. ‘Tot nu toe werd voornamelijk in de technologie geïnvesteerd’, zegt medeoprichter Paul Carpentier. ‘We zijn op een punt gekomen dat deze volwassen genoeg is om de eerste vruchten te plukken. In de loop van 2020 kijken we dan naar de VS, nog steeds dé markt waar je als softwarebedrijf aanwezig moet zijn - en dat weten we niet alleen uit eigen ervaring, kijk maar naar de recente successen van onder meer Collibra en Showpad.’

Esoptra werd begin 2017 opgericht door Paul Carpentier en Jan Van Riel, technologie-ondernemers met veel ervaring in dataopslag en -beheer. Voordien waren ze betrokken bij de oprichting van Gnosis, Wave Research, Caringo en FilePool. Die laatste werd in 2001 aan Dell EMC verkocht en is als onderliggende technologie nog steeds een referentie in ‘Object Storage’.

Esoptra heeft nu zestien werknemers, verdeeld over teams in Herentals, Gent en Bangalore (India).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-08T10:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.