Zero Friction lanceert platform voor energiefacturatie

Dit artikel delen:
Zonne-energie

De Gentse startup Zero Friction lanceert een toegankelijk metering- en billingplatform voor warmteleveranciers en gebouwbeheerders. Zonder grote investering kunnen gebruikers het platform inzetten en hun energiefacturatie quasi-automatisch laten verlopen.

Zero Friction ontwikkelde een backoffice-applicatie die het klantenbeheer- en facturatie uit handen neemt van energieleveranciers en gebouwbeheerders. Alle processen, van het ontvangen van meterstanden tot betalingen, worden gebundeld op één realtime-platform. Door machine learning hoeven er bijna geen manuele handelingen meer plaatst te vinden. Het platform detecteert bovendien afwijkingen tegenover het gemiddelde in het warmtenetwerk, waardoor de beheerders hun klanten advies op maat kunnen geven over hun energie-efficiëntie.

Zero Friction werd eind 2018 opgericht door Wim Jacobs, Lars van Elewijk en Yoni Nijs. Volgens de site van het bedrijf zijn er nu vijf personeelsleden. Medio dit jaar werd een eerste overeenkomst getekend met Ecompany, een Belgische verdeler van energie-meetsystemen en regelapparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-13T10:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.