UK blijft ook na Brexit belangrijk voor startups

Dit artikel delen:
Engeland, Houses of Parliament

Ook met de Brexit blijft Groot-Brittannië een interessante markt voor Belgische startups en scale-ups. Start it @KBC, de grootste accelerator van ons land, bundelt de krachten met BLCC (Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Great Britain) en KBC London om de startende ondernemers het Kanaal te helpen oversteken. Ook Britse startupsen scale-ups die de omgekeerde beweging maken, kunnen op ondersteuning rekenen.

Net zoals veel andere Belgische bedrijven jaagt een nakende Brexit ook startups en scale-ups schrik aan, merkt Start it @KBC-oprichter Lode Uytterschaut. ‘We doen er alles aan de startups en scale-ups in ons ecosysteem vanaf dag één grenzeloos te laten denken én werken. Maar ook al ligt Groot-Brittannië op een boogscheut van België, het land ligt niet meer in de bovenste schuif bij startups en scale-ups. Zo missen ze kansen, want de Britse markt heeft als vijfde grootste economie van de wereld nog altijd heel wat te bieden. Zeker op B2C-vlak liggen er opportuniteiten.’

Door samen te werken met BLCC en KBC London wil Start it @ KBC Belgische startups en scale-ups de kans geven op een veilige manier die Britse markt af te tasten. 'Zonder dat ze meteen al te grote investeringen moeten doen', zegt Uytterschaut.

Belgische startups en scale-ups uit eender welke sector vinden bij de BLCC praktische ondersteuning zoals werkruimtes, vergaderzalen en businesslounges in het hart van Londen. BLCC en KBC London zorgen ook voor financieel-, hr- en marktadvies over de Britse markt. De startups en scale-ups kunnen ook rekenen op begeleiding om de hindernissen die de Brexit opwerpt over te geraken, zoals importtarieven, contracten, douaneformaliteiten, aanwervingen en dergelijke.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-02T10:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.