Startup ZapfloorHQ haalt miljoen euro op

De Antwerpse startup ZapfloorHQ heeft een miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het bedrijf ontwikkelt een platform dat niet alleen de volledige administratie overneemt van kantoorgebouwen waar meerdere bedrijven huizen, maar turnt ze ook om tot communities.

De Antwerpse startup ZapfloorHQ beheert een platform voor kantoorgebouwen waarin meerdere bedrijven samenhokken (co-working spaces). Achter de schermen volg je met ZapfloorHQ de administratie van een gedeeld (kantoor)gebouw op. Ondertussen kunnen ook de gebruikers van het gebouw het saas-platform gebruiken om bijvoorbeeld vergaderzalen te reserveren of te communiceren over gebreken in het gebouw met de gebouwbeheerder of met collega's. Omdat elke co-working space uniek is, is met de software een platform samen te stellen. Deze is ook te integreren met andere hard- en software om het kantoor zo slim mogelijk te maken.

In 2017 ging de eerste Belgische co-working space in zee met ZapfloorHQ, dat deel uitmaakt van de Start it @KBC-community. Vorig jaar ging het bedrijf de internationale toer op. Ondertussen gebruiken co-working spaces, businesscenters en bedrijven in meer dan acht landen het platform. ZapfloorHQ rondde zopas een kapitaalronde af van een miljoen euro met investeringen van onder andere investeringsfonds LeanSquare (deel van de Noshaq groep) en Stefan Grosjean (founder en ceo van de slimme energiemeter Smappee).

‘Deze investering is voor ons een mooie bevestiging van de kwaliteit van onze diensten’, zegt Thomas Celen, medeoprichter en ceo van ZapfloorHQ. ‘Wij geloven dat het beheer van workspaces meer is dan het beheer van bureaus en kantoren alleen. ZapfloorHQ maakt van het gedeelde kantoor een gestroomlijnd operationeel geheel. Zo winnen communitymanagers tijd, die ze kunnen investeren in het opbouwen van een inspirerende community. Met deze financiering kunnen we ons team uitbreiden en ons platform aanbieden aan meer businesscenters en co-workingplekken, in Europa en de rest van de wereld.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-03T09:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.