Luminus-spin-off krijgt ruim miljoen euro

Dit artikel delen:
IoT verwarmingsketels

Bcheck, een spin-off van energieleverancier Luminus heeft van Finance&invest.brussels een kapitaalsinjectie van 1,1 miljoen euro gekregen. Het bedrijf ontwikkelt iot- en ai-oplossingen om problemen met verwarmingsketels te voorkomen. Het geld moet de groei ondersteunen en de technologische ontwikkeling een zetje geven.

Bcheck heeft een systeem met sensoren ontwikkeld dat, gemonteerd op een gasketel, de werking en efficiëntie ervan monitort. De gegevens zijn uit te lezen en met ai te intepreteren om relevante voorspellingen te doen over eventuele problemen met een installatie. Het systeem wordt op de leidingen van de boiler bevestigd en leest continu de gegevens over de werking ervan uit die dan via internet worden doorgestuurd. Daardoor is de boiler vanop afstand te bewaken. 

De Brusselse overheid stapt nu in in het kapitaal van het bedrijfje via zijn investeringspoot Finance&invest.brussels. Het is een van de eerste corporate venturing-dossiers van deze tak.

Bcheck telt vandaag, naast de drie stichters, acht medewerkers en richt zich tot zowel eigenaars en gebouwenbeheerders, als verzekeraars en installateurs. Het systeem en de bijbehorende app bieden een verhoogde betrouwbaarheid door het voorkomen van schade en pannes, kostenbeheersing, planning van onderhoud en een verbeterd comfort voor de bewoners en betere energieprestaties. De startup is ontstaan uit #next, het innovatieplatform van Luminus en kreeg onderdak bij accelerator Start it @KBC, waarmee Luminus nauw samenwerkt rond #next.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-10T09:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.