63 nieuwe startups bij Start it @ KBC

Dit artikel delen:
startups accelerator

Start it @ KBC heeft zijn deuren opengezet voor nieuwe startups. Zowat 217 bedrijfjes hadden een aanvraag ingediend om onderdak te krijgen bij de accelerator, 113 daarvan mochten komen pitchen, een nieuw record. Uiteindelijk werden 63 ondernemingen weerhouden

De nieuwe startups zullen zowel op zakelijk als persoonlijk vlak worden begeleid. Daarvoor lanceert  Start it @ KBC ook een nieuwe Mental Well-being Academy, wat moet zorgen voor minder stress en meer ontspanning. ‘Hard werken is nodig als je een startup runt. Maar er moet een goede balans zijn met aandacht voor fysieke én mentale gezondheid. We vieren graag mee als startups in de spotlight staan, maar willen er ook voor hen zijn als het licht even uitgaat’, vertelt Lode Uytterschaut, founder en ceo van Start it @KBC.

Met de nieuwe Mental Well-being Academy wil Start it @KBC founders versterken om positieve keuzes te maken voor hun gezondheid en welzijn. De accelerator zal zowel emotionele, fysieke als sociale ondersteuning bieden. Het Start it @KBC-team zal bijvoorbeeld getraind worden om meer oog te hebben voor mentale problemen, zodat ze founders op tijd kunnen doorverwijzen naar gespecialiseerde instanties.

Vrouw

Wat de nieuwe startups betreft: een kwart van de start-upteams is minstens door één vrouw opgestart. De topsectoren zijn gezondheid, voeding, energie, fintech en mobiliteit. 

De nieuwe founders starten nu met een intensief acceleratieprogramma van drie maanden. Na een positieve beoordeling in de Start it @KBC Boardroom genieten ze nog een jaar lang van advies van ervaren mentoren en experts, workshops en meer dan 1 miljoen euro aan voordelen bij techpartners wereldwijd. Daarnaast kunnen alle startups terecht in een van de zes co-working-ruimtes in Vlaanderen en Brussel, maar ook in Praag, Boedapest, Londen, San Francisco en New York. De Start it @KBC-gemeenschap telt nu in totaal 759 startups.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-11T09:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.